In totaal verkocht de GM-dochter 4,26 miljoen auto’s, verspreid over 130 landen.  Chevrolet zag zijn marktaandeel vorig jaar wereldwijd stijgen met 0,4 procent tot 5,8 procent. In Nederland verkocht het automerk 7.036 nieuwe auto’s, vergeleken met 4268 een jaar eerder. Dat was vooral te danken aan sterke verkoopcijfers van de populaire stadsauto Chevrolet Spark. Om een idee te krijgen: in Nederland hadden de Chevrolet-dealers er 4482 seconden voor nodig om één Chevrolet te slijten. Een uur en een kwartier per stuk dus.

Ter vergelijking: in heel Nederland (verkooptotaal 483.164 personenauto’s in 2010) werd vorig jaar elke 65 seconden een nieuwe auto verkocht. Iets meer dan een minuut per personenauto. (bronnen: AFN, Financiële Telegraaf, RDC)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding