Toyota verdrong GM drie jaar geleden van de toppositie die de Amerikanen tachtig jaar lang hadden ingenomen. De verkopen van Toyota lagen acht procent hoger dan vorig jaar. Dat is vooral te danken aan de goede resultaten in China en andere Aziatische landen. In Europa zag Toyota de verkopen echter sterk teruglopen. Autokoepel Acea in Brussel komt voor dit merk op een daling van 17,4 procent terwijl de Europese autoverkopen in het algemeen met 5,5 procent daalden. Toyota voert daarmee samen met Fiat de ranglijst van grootste Europese dalers aan. In de VS moesten de Japanners eveneens een terugloop incasseren, maar dat bleef beperkt tot twee procent. De grote concurrenten GM, Ford en ook Chrysler, zagen hun Amerikaanse verkopen afgelopen jaar juist flink toenemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding