Andere grote landen deden het echter een stuk slechter, met een nieuwe daling van 23,5 procent in Spanje, van 20,7 procent in Italië en van 11,5 procent bij de Britten. In het zwaar door bezuinigingen getroffen Griekenland is de automarkt nu met 63 procent ingestort.

Dat blijkt uit het maandelijkse overzicht van de Europese autokoepel Acea in Brussel. De daling met 1,4 procent is wel de kleinste sinds maart vorig jaar. Voor ons land komt Acea daarbij op een terugloop met 5,2 procent. De Belgen doen het met een toename met 7,8 procent echter een stuk beter.

Wat merken betreft moet Fiat-Chrysler de zwaarste klap incasseren. Fiat zelf zag de verkopen met ruim 26 procent teruglopen terwijl ‘dochter’ Chrysler het met een minus van 24 procent niet veel beter doet. Verder moet Toyota 11 procent terug. Ook Peugeot, Citroën en Renault zitten alle in de min, hoewel slechts met een paar procenten. De VW-merken blijven plussen, met een opvallende toename van 11 procent voor Seat. Opmerkelijk goed zijn de cijfers bij de duurdere merken, met een plus van ruim 24 procent voor BMW, bijna 24 procent voor Volvo en een goede 12 procent voor Mercedes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding