Tot en met februari 2011 stond een occasion gemiddeld 80 dagen voordat de auto werd verkocht. In dezelfde periode in 2010 was dit 85 dagen. Mazda, Mitsubishi en Opel zagen de gemiddelde statijd per occasion met respectievelijk 12, 10 en 10 dagen het meeste teruglopen. Bij Alfa Romeo en Hyundai liep de gemiddelde statijd het minste terug. Bij deze merken nam de gemiddelde statijd achtereenvolgens met 3 en 2 dagen af in vergelijking met 2010. Bij Toyota bleef de gemiddelde statijd hetzelfde.

Mercedes-Benz was de enige uitzondering op deze ontwikkeling. Dit merk zag de gemiddelde statijd per occasion juist met 12 dagen oplopen in 2011. Met gemiddeld 111 dagen staat een gebruikte Mercedes-Benz daarmee het langst bij autobedrijven. Volkswagens staan gemiddeld het kortst met 68 dagen.

De B2C occasion verkopen stegen tot en met februari 2011 met 8,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding