JDPower meet in zijn ‘U.S. Vehicle Dependability Study’ van 2011 het aantal gebreken over een periode van twaalf maanden aan drie jaar oude auto’s. JDPower kijkt naar 202 probleemgebieden per auto. Lincoln scoorde per honderd auto’s 101 gebreken, Lexus werd tweede met 109 gebreken. Derde werd Jaguar, gevolgd door Porsche, Toyota, Acura, Buick, Mercedes?Benz, Cadillac, Hyundai, Honda, Ford, Saab en Infiniti, dat precies het gemiddelde aantal gebreken voor alle merken, gerekend per honderd auto’s scoorde, namelijk 151. Dit industriegemiddelde is een kleine verbetering ten opzichte van 2010 (155). Slechter dan het gemiddelde scoorden onder andere Volvo, Audi, BMW, Volkswagen en Dodge. Helemaal onderaan de lijst staat Mini met 221 gebreken per honderd auto’s.

De gemiddelde betrouwbaarheid blijft toenemen, maar de voortgang gaat volgens JDPower minder snel nu autofabrikanten wel de mechanische problemen overwinnen, maar nog moeite hebben met op elektronica gebaseerde systemen. Uit het onderzoek bleek dat niet?Amerikaanse merken het nog steeds beter doen dan de Amerikaanse merken in betrouwbaarheid op lange termijn. Maar gemeten in initiële kwaliteit hebben de Amerikaanse merken het gat met de importmerken wel gedicht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding