In totaal verlieten de afgelopen maand 232 duizend auto’s van GM de Amerikaanse showrooms. General Motors meldt daarbij dat vooral modellen die relatief zuinig zijn in het brandstofverbruik steeds meer in trek komen. ‘’Door de stijgende benzinekosten denken veel mensen nog eens goed na over de auto die ze willen kopen,” zegt vice-president Don Johnson dan ook. Aan de andere kant bleef de toename bij de pick-ups beperkt tot twee procent. In de eerste drie maanden kon GM al met al zijn marktaandeel bij kleine en compacte auto’s met ruim drie procentpunten opvoeren.

De autofabrikant deelt verder mee dat de dealers in de VS eind april 577 duizend auto’s in voorraad hadden, dat is 149 duizend meer dan eind april 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding