Dat blijkt uit de ‘Monitor Onderwijs en Arbeidsmarkt’ over schooljaar 2010/2011 van Innovam.

Vooral de autobedrijven zijn zwaar getroffen door de crisis, getuige de ruim acht procent daling van het aantal werknemers. Het zijn er nu nog 57.984. Daarmee is deze subbranche weer ongeveer net zo groot als in 2002. Elders blijft echter de stijgende lijn intact. In de sector Revisie bijvoorbeeld groeit zowel het aantal werkgevers als werknemers. Bij de tweewielers gebeurt dat al tien jaar achtereen.

Wat de personeelsomvang betreft maakten de takel- en bergingsbedrijven in de periode 1999-2009 de grootste groei door: van gemiddeld 5,2 naar gemiddeld 11,3 werknemers. Bij de verhuurbedrijven daarentegen was sprake van de sterkste afname: van 17,9 naar 14,6 medewerkers. De autobedrijven bleven, over tien jaar genomen, precies op gemiddeld acht man personeel staan. Gemiddeld is iemand die in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche de boterham verdient 36,7 jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding