Dat becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS. De gemiddelde bedrijfsbestelauto is 6,4 jaar oud. In de Randstad en in het midden van het land zijn de bestelwagens gemiddeld jonger. Ook in de andere grotere steden rijden relatief nieuwe bestelauto’s rond. De leeftijd van bedrijfsbestelauto’s ligt hoger in de periferie van Nederland, vooral in het zuiden en het noorden. De oudste zijn te vinden op vier van de vijf Waddeneilanden, daar is een bestelauto gemiddeld zo’n tien jaar oud.

In 2009 hadden bedrijven in de landbouw, bosbouw en visserij de oudste bestelauto’s. Ze waren gemiddeld ruim negen jaar oud. Met een gemiddelde leeftijd van 3,4 jaar zijn bestelauto’s in de sector energievoorziening het jongst. De meeste bestelauto’s zijn in het bezit van bouwbedrijven, namelijk bijna 229 duizend.  Het gaat hierbij voornamelijk om klusjesbedrijven,  installateurs, schilders en glaszetters. Gemiddeld is een bestelauto in de bouw 5,9 jaar oud, een half jaar onder het landelijke gemiddelde.

Bij bedrijven met minder dan vijf werkzame persoon zijn de bestelauto’s gemiddeld 7,5 jaar oud. Deze kleine bedrijven met bestelauto’s zijn relatief sterk vertegenwoordigd in de minder stedelijke regio’s. Bedrijven met tweehonderd of meer werknemers gebruiken bestelauto’s van gemiddeld nog geen vier jaar oud.