In de eerste 9 maanden van dit jaar werden nog wel 1,1 procent minder nieuwe auto’s verkocht dan in diezelfde periode in 2010, maar in de maand september lag het aantal 0,7 procent hoger dan in september in 2010. Ook in augustus was al een stijgende tendens te bespeuren.

In totaal zijn tot en met september in Europa ruim 10,1 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht, zo blijkt uit cijfers die de Europese organisatie van autoproducenten ACEA dinsdag heeft gepubliceerd. De belangrijkste markten toonden flinke verschillen. In Duitsland, de grootste automarkt in de Europese Unie, gaat het goed. Daar werden in de eerste negen maanden ruim 2,4 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht, een stijging van 10,8 procent ten opzichte van 2010. Maar in landen als Spanje en Italië is het nog steeds malaise op de automarkt. Daar lagen de verkopen respectievelijk 20,7 en 11,3 procent onder het niveau van 2010. In Frankrijk bleven de verkopen stabiel met een lichte stijging van 0,2 procent.

In Nederland is de vraag flink aangetrokken. Tot en met september werden 455.378 auto’s verkocht, 16,6 procent meer dan in die periode in 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding