De Audi 80 loste destijds de 60/75/90-reeks af, op zijn beurt een doorontwikkeling van de laatste DKW. Nu zet de A4 de traditie van deze middenklasse sedan voort. Begin oktober produceerde het merk van het modelduo het 10 miljoenste exemplaar.

De mijlpaalauto betreft een 333 pk sterke S4 in Misano Red met zwart/witte meubilairbekleding. De A4 werd geïntroduceerd in oktober 1994 en momenteel staat de vierde aflevering van het model in de dealershowroom. Van de 80 verschenen eveneens 4 generaties. De A4 onderging recentelijk een facelift, waarmee het type weer in de past loopt met de rest van het kerngamma (A5, A6) van de autobouwer uit Ingolstadt. In maart jl. bouwde Audi reeds het 5 miljoenste exemplaar van de A4.

Audi blijft ook na 9 maanden op koers voor een nieuw recordjaar. De operationele winst van januari tot en met september verdubbelde bijna tegenover dezelfde periode vorig jaar, tot 4 miljard euro. Dat is te danken aan een betere kostenstructuur en aan de gestegen afzet: de verkopen stegen met 17 procent tot ruim 973.000 voertuigen. De omzet ging bijna een kwart omhoog tot 32,4 miljard euro. Dit betekent dat vooral de duurdere modellen van het merk, zoals de A7 Sportback en de nieuwe A8, in trek waren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding