Dit blijkt uit voorlopige cijfers van RDC, bewerkt door bureau Aumacon. Directeur Clem Dickmann: "Nadat in september voor het eerst sprake was van voorzichtig dalende verkoopcijfers blijkt de automarkt alsnog over de nodige veerkracht te beschikken. Door het scala van fiscale incentives herpakte in oktober de verkoop zich alweer met een toename van één procent, het novembercijfer zit zelfs alweer op het gemiddelde (hoge) niveau van dit jaar."

Dit jaar werden in elf maanden tijd al 538.754 nieuwe auto’s verkocht tegenover 472.356 stuks tussen januari en november 2010, een stijging van 14,1 procent. Aumacon heeft zijn jaarprognose voor dit lopende jaar staan op 550 duizend stuks en realisatie daarvan zou alsnog betekenen dat 2011 als het beste  autoverkoopjaar van de afgelopen tien jaar in de boeken gaat.

Renault verkocht vorige maand de meeste nieuwe auto’s (4.539 stuks), gevolgd door Volkswagen (4.052) en Opel (4.012). In het jaarklassement over elf maanden staat Volkswagen met grote afstand tot de naaste concurrentie aan kop (59.992 stuks, 11,1% marktaandeel), gevolgd door Peugeot (44.878/8,3%) en Renault (43.530/8,1%).

Het complete cijferoverzicht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding