De sector automotive van Rabobank heeft in zijn ‘cijfers & trends’ de voorspelling gedaan dat in 2012 minder auto’s zullen worden verkocht dan in het afgelopen jaar, en dat de teller op een half miljoen zal blijven steken. ‘De eerste maanden zullen daarbij niet representatief zijn voor de rest van 2012 want leasemaatschappijen hebben een inhaalslag in 2011 gemaakt en deze werkt de eerste maanden nog door. ‘Ook gaan de zuinige auto’s in de eerste maanden nog voor extra registraties zorgen en de aanscherping van de regelgeving per 1 juli 2012 zal de verkoop van deze auto’s laten dalen, zegt Rabobank.

Eerder deed Aumacon de voorspelling dat het in 2012 om 515 duizend auto’s zal gaan.

 

 

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding