Verkopen Bentley stijgen 37 procent in 2011

Het superluxe automerk Bentley, onderdeel van Volkswagen, verkocht in 2011 maar liefst 37 procent meer auto’s. In China verdubbelden de verkopen.

Als gevolg daarvan is Bentley nu bijna uit de verliezen. In totaal werden 7003 Bentley’s verkocht, waarvan 1839 in China. Daarmee is China goed voor meer dan een kwart van de verkopen. China is na de VS (2021 verkochte auto’s) het belangrijkste land voor Bentley.

De Bentleydivisie heeft ”ambitieuze maar realistische plannen die de wereldwijde economische omstandigheden weerspiegelen”, aldus topman Wolfgang Dürheimer. Ondanks de verkooptoename is 2011 nog geen recordjaar. Het beste jaar ooit was 2007, toen 10.014 auto’s werden verkocht.

In de eerste negen maanden van het jaar daalde het verlies van 145 miljoen euro tot 6 miljoen euro.

Verwacht wordt dat de verkopen in 2012 verder stijgen, mede doordat de nieuwe Continental GTC convertible (te koop vanaf $ 205.000) voor het eerst wordt geleverd. In december werden door bestellingen voor dit nieuwe model 1059 auto’s besteld (een stijging van maar liefst 69%). Daarmee was december 2011 de op één na beste maand ooit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkopen Bentley stijgen 37 procent in 2011 - Automobielmanagement.nl

Verkopen Bentley stijgen 37 procent in 2011

Het superluxe automerk Bentley, onderdeel van Volkswagen, verkocht in 2011 maar liefst 37 procent meer auto’s. In China verdubbelden de verkopen.

Als gevolg daarvan is Bentley nu bijna uit de verliezen. In totaal werden 7003 Bentley’s verkocht, waarvan 1839 in China. Daarmee is China goed voor meer dan een kwart van de verkopen. China is na de VS (2021 verkochte auto’s) het belangrijkste land voor Bentley.

De Bentleydivisie heeft ”ambitieuze maar realistische plannen die de wereldwijde economische omstandigheden weerspiegelen”, aldus topman Wolfgang Dürheimer. Ondanks de verkooptoename is 2011 nog geen recordjaar. Het beste jaar ooit was 2007, toen 10.014 auto’s werden verkocht.

In de eerste negen maanden van het jaar daalde het verlies van 145 miljoen euro tot 6 miljoen euro.

Verwacht wordt dat de verkopen in 2012 verder stijgen, mede doordat de nieuwe Continental GTC convertible (te koop vanaf $ 205.000) voor het eerst wordt geleverd. In december werden door bestellingen voor dit nieuwe model 1059 auto’s besteld (een stijging van maar liefst 69%). Daarmee was december 2011 de op één na beste maand ooit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding