Volkswagen naar toppositie met 8,16 mln auto’s

De Duitse autofabrikanten nemen in belang toe. Op de Detroit Auto Show kondigde Volkswagen groep aan dat er een verkoopresultaat is bereikt van 8,16 miljoen auto’s in 2012. Daarmee zou Toyota zijn ingehaald.

Volkswagen leverde in 2011 veertien procent meer auto’s af dan in 2010 en daarmee is Volkswagen met 8,16 miljoen auto’s goed op weg de grootste autofabrikant ter wereld te worden in verkoopcijfers. VW heeft als doel om in 2018 tien miljoen auto’s te verkopen. Op dit moment heeft Volkswagen zijn Japanse concurrent Toyota achter zich gelaten, maar dat komt vooral door de problemen die Toyota heeft ondervonden van de aardebeving en tsunami in Japan en de overstromingen in Thailand. Daardoor kon Toyota zijn productie niet halen. Maar Toyota verwacht dit komenden jaar weer veel meer te produceren en te verkopen.

Toch zal het verkooptotaal van GM over 2011 het resultaat van Volkswagen nog overtreffen. De analisten die Volkswagen nu al de grootste noemen, tellen de resultaten van de Chinese joint venture van GM niet mee.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen naar toppositie met 8,16 mln auto’s - Automobielmanagement.nl

Volkswagen naar toppositie met 8,16 mln auto’s

De Duitse autofabrikanten nemen in belang toe. Op de Detroit Auto Show kondigde Volkswagen groep aan dat er een verkoopresultaat is bereikt van 8,16 miljoen auto’s in 2012. Daarmee zou Toyota zijn ingehaald.

Volkswagen leverde in 2011 veertien procent meer auto’s af dan in 2010 en daarmee is Volkswagen met 8,16 miljoen auto’s goed op weg de grootste autofabrikant ter wereld te worden in verkoopcijfers. VW heeft als doel om in 2018 tien miljoen auto’s te verkopen. Op dit moment heeft Volkswagen zijn Japanse concurrent Toyota achter zich gelaten, maar dat komt vooral door de problemen die Toyota heeft ondervonden van de aardebeving en tsunami in Japan en de overstromingen in Thailand. Daardoor kon Toyota zijn productie niet halen. Maar Toyota verwacht dit komenden jaar weer veel meer te produceren en te verkopen.

Toch zal het verkooptotaal van GM over 2011 het resultaat van Volkswagen nog overtreffen. De analisten die Volkswagen nu al de grootste noemen, tellen de resultaten van de Chinese joint venture van GM niet mee.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding