DAF Truck opnieuw sterke truckimporteur Duitsland

Het Nederlandse DAF Trucks heeft vorig jaar op de Duitse markt 7,8 duizend voertuigen verkocht. Daarmee bestendigt DAF zijn positie als sterkste truckimporteur in Duitsland met een derde plaats op de verkoopranglijst na Daimler en MAN.

In 2010 waren het er krap zesduizend dus de stijging was dertig procent.  Van de afzet vallen zevenduizend stuks in de klasse vanaf vijftien ton, goed voor een marktaandeel van 11,6 procent. Daarvan zijn er weer zesduizend trekkers.

"DAF blijft succesvol. Nog nooit eerder lag ons marktaandeel in Duitsland bij de trucks boven de zes ton zo hoog",  aldus manager Jan van Keulen van DAF Trucks Deutschland GmbH.  Voor 2012 zegt hij: "We willen vooral bij de chassis meer afzet genereren en ons marktaandeel in Duitsland verder doen toenemen." In Duitsland was de markt van bedrijfswagens boven de vijftien ton vorig jaar 61 duizend eenheden groot. In 2010 was het krap vijftigduizend stuks.   

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

DAF Truck opnieuw sterke truckimporteur Duitsland - Automobielmanagement.nl

DAF Truck opnieuw sterke truckimporteur Duitsland

Het Nederlandse DAF Trucks heeft vorig jaar op de Duitse markt 7,8 duizend voertuigen verkocht. Daarmee bestendigt DAF zijn positie als sterkste truckimporteur in Duitsland met een derde plaats op de verkoopranglijst na Daimler en MAN.

In 2010 waren het er krap zesduizend dus de stijging was dertig procent.  Van de afzet vallen zevenduizend stuks in de klasse vanaf vijftien ton, goed voor een marktaandeel van 11,6 procent. Daarvan zijn er weer zesduizend trekkers.

"DAF blijft succesvol. Nog nooit eerder lag ons marktaandeel in Duitsland bij de trucks boven de zes ton zo hoog",  aldus manager Jan van Keulen van DAF Trucks Deutschland GmbH.  Voor 2012 zegt hij: "We willen vooral bij de chassis meer afzet genereren en ons marktaandeel in Duitsland verder doen toenemen." In Duitsland was de markt van bedrijfswagens boven de vijftien ton vorig jaar 61 duizend eenheden groot. In 2010 was het krap vijftigduizend stuks.   

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding