AVc: meer jonge auto’s gestolen in 2011

In het afgelopen jaar zijn 11.658 personenauto’s gestolen. Dit zijn er bijna even veel als in 2010, toen er een kleine honderd meer werden gestolen. De diefstal van oudere auto’s neemt af en er worden dus meer jonge auto’s gestolen. Bij de bestelwagens verdwenen er 2.188 stuks.

Dat blijkt uit de vandaag bekendgemaakte cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc), die zich baseert op cijfers van de RDW. Zo werden in 2011, in vergelijking met het jaar daarvoor, 199 meer auto’s van nul en één jaar oud gestolen. AVc rekent om die reden met een stijging van de financiële schade, maar ook omdat in 2011 nog maar de helft van de gestolen auto’s werd teruggevonden. In het jaar 2000 was dat nog 65 procent. AVc noemt dit een zorgwekkende ontwikkeling.
Het diefstalrisico verschilt per merk en per bouwjaar. Van de nul tot drie jaar oude auto’s  is het risico het hoogst bij Volkswagen, BMW, Audi en Mercedes. De kans op diefstal is bij deze merken drie keer zo hoog als gemiddeld.

Bedrijfsvoertuigen werden in 2011 minder gestolen. Diefstal van busjes daalde met zes procent, van 2.328 stuks in 2010 tot 2.188 in 2011. Het aantal vrachtwagendiefstallen daalde in die periode zelfs met dertig procent, van 239 tot 167. Veel transportondernemers hebben maatregelen genomen om diefstal van hun auto’s en lading te voorkomen. http://www.stavc.nl/

Autobezitters kunnen er wat aan doen om diefstal te voorkomen. Autodieven breken vaak in woonhuizen in om de sleutels te stelen van de auto die daar geparkeerd staat. Een goede beveiliging van de woning en de inbouw van een gecertificeerd alarmsysteem of voertuigvolgsysteem kan veel diefstallen voorkomen, meent de AVc. (ANP)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AVc: meer jonge auto’s gestolen in 2011 - Automobielmanagement.nl

AVc: meer jonge auto’s gestolen in 2011

In het afgelopen jaar zijn 11.658 personenauto’s gestolen. Dit zijn er bijna even veel als in 2010, toen er een kleine honderd meer werden gestolen. De diefstal van oudere auto’s neemt af en er worden dus meer jonge auto’s gestolen. Bij de bestelwagens verdwenen er 2.188 stuks.

Dat blijkt uit de vandaag bekendgemaakte cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc), die zich baseert op cijfers van de RDW. Zo werden in 2011, in vergelijking met het jaar daarvoor, 199 meer auto’s van nul en één jaar oud gestolen. AVc rekent om die reden met een stijging van de financiële schade, maar ook omdat in 2011 nog maar de helft van de gestolen auto’s werd teruggevonden. In het jaar 2000 was dat nog 65 procent. AVc noemt dit een zorgwekkende ontwikkeling.
Het diefstalrisico verschilt per merk en per bouwjaar. Van de nul tot drie jaar oude auto’s  is het risico het hoogst bij Volkswagen, BMW, Audi en Mercedes. De kans op diefstal is bij deze merken drie keer zo hoog als gemiddeld.

Bedrijfsvoertuigen werden in 2011 minder gestolen. Diefstal van busjes daalde met zes procent, van 2.328 stuks in 2010 tot 2.188 in 2011. Het aantal vrachtwagendiefstallen daalde in die periode zelfs met dertig procent, van 239 tot 167. Veel transportondernemers hebben maatregelen genomen om diefstal van hun auto’s en lading te voorkomen. http://www.stavc.nl/

Autobezitters kunnen er wat aan doen om diefstal te voorkomen. Autodieven breken vaak in woonhuizen in om de sleutels te stelen van de auto die daar geparkeerd staat. Een goede beveiliging van de woning en de inbouw van een gecertificeerd alarmsysteem of voertuigvolgsysteem kan veel diefstallen voorkomen, meent de AVc. (ANP)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding