Over het tweede kwartaal verkocht Jaguar Land Rover gezamenlijk 83,5 duizend auto’s, een toename met 34 procent op jaarbasis. Jaguar zag de verkopen in die periode met vier procent toenemen terwijl Land Rover op een groei van 41 procent uitkomt. Dat heeft moederbedrijf Tata Motors Group meegedeeld.

Jaguar Land Rover plant ook de Freelander te gaan bouwen in Brazilië en is daaerover in gesprek met de Braziliaanse regering. Men wil de auto gaan assembleren uit kits die vanuit Solihull in Engeland worden aangeleverd. Dat zei topman Ralph Speth in Financial Times. Brazilië zal over enkele jaren Japan inhalen al de derde markt ter wereld, zo is de verwachting.

In totaal verkocht het Indiaase bedrijf in de afgelopen maand 94.055 wagens, een groei met zes procent. Bij de bestel- en vrachtautodivisie, waartoe ook Daewoo behoort, kwam de toename even hoog uit. Uit de cijfers blijft overigens ook dat het vroegere paradepaardje, de Nano, nog altijd geen succes is. De verkopen van auto’s van het merk Tata, waar de Nano bij hoort, zakten immers in juni weer met 21 procent in naar achttien duizend.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding