Omdat de fabrieken in Rastatt, Duitsland en Kecskemét, Hongarije, niet kunnen uitbreiden is een overeenkomst gesloten met het Finse Valmet, dat van 2013 tot 2016 honderdduizend exemplaren van de A-Klasse zal gaan bouwen. Volgens Wolfgang Bernhard, bestuurslid van Daimler AG en verantwoordelijk voor productie, zal Rastatt in de herfst overgaan op een drieploegendienst. Het volgende nieuwe model dat in Rastatt zal worden gebouwd is een compacte SUV, die op dezelfde bodemplaat zal staan als de A en de B. In Hongarije zal dan de vierdeurs coupé, waarschijnlijk GLA genaamd, worden gebouwd.

Daimler zal in 2012 en 2013 in totaal bijna vierhonderd miljoen euro investeren in componenten voor motoren voor de nieuwe auto’s. Bovendien ligt er een plan om de A- en B-Klasse te bouwen in China voor de lokale markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding