Dat meldt VDA, het Verbandes der Automobilindusterie. Voorzitter Matthias Wissman: ‘’We zien nu meer tekenen dat vooral de private autokoper vanwege de onzekerheid in West-Europa terughoudender wordt. Dat is een duidelijk signaal aan de politiek om het vertrouwen dat de schuldencrisis in de eurozone opgelost wordt, terug te winnen. Dat biedt de kans dat de Duitse markt voor personenauto’s ook in de toekomst het anker van stabiliteit voor de West-Europese automarkt blijft.”

Maar de Duitse autobouwers blijven profiteren van hun wereldwijde aanwezigheid. Vooral in de VS leveren ze aansprekende prestaties door de export van auto’s in juli weer met drie procent op te voeren, aldus VDA. De Duitse merken zagen hun totale verkopen in de VS de afgelopen maand met vijftien procent toenemen terwijl de markt als geheel met negen procent groeide. ‘’We groeien in de VS dus sterker dan de markt. Het innovatie-offensief van onze autobouwers werpt zijn vruchten af”, vindt Wissman.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding