De informatie is gebaseerd op 150 duizend auto’s en is daarmee realistisch, aldus AutoScout. De gemiddelde verkoopprijs daalde in de maand oktober licht met 0,16 procent en komt uit op 12.250 euro. De nieuwe Golf 7 lijkt al invloed te hebben: de prijs van oude Golf-modellen daalt met maar liefst 5,7 procent. De consument zocht in oktober vooral weer meer in het kleine segment (+11%). De Volkswagen Polo en de Opel Corsa zijn populair met resp. 12 en 14 procent meer vraag. De Corsa is uitgeroepen tot auto van de maand vanwege de stijging van de vraag met 14 procent en daling van het aanbod met 4 procent.

De gemiddelde prijs van alle auto’s is een fractie gedaald maar de oudere Golfs daalden met 5,7 procent in prijs. AutoScout24 ziet hierin het effect van de nieuwe Golf 7.

 AutoScout AGPI oktober 2012.

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding