Afgelopen maand kwamen de verkopen van nieuwe auto’s ruim negentien procent lager uit dan vorig jaar. Gemeten over de eerste elf maanden bedraagt de daling bij de Fransen nu bijna veertien procent. Ook bij hen is de situatie echter vooral de laatste maanden danig verslechterd. Comitévoorzitter Patrick Blain: "We komen over het hele jaar waarschijnlijk onder de 1,9 miljoen auto’s uit, dat is het laagste niveau sinds 1997. Aan het begin van het jaar gingen we nog uit van een daling met acht tot tien procent."

Zoals al een tijd het geval is, krijgen de Franse merken Renault, Peugeot en Citroën veel hardere klappen op de thuismarkt dan gemiddeld. Zo zag Renault de verkopen de afgelopen maand weer 33 procent lager uitkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding