De cijfers zijn voor Nederland niet veel beter dan in de rest van Europa. Het aantal bestelwagens tot 3,5 ton dat kon worden geregistreerd daalde in november met ruim 24 procent en in de eerste elf maanden met iets meer dan drie procent. Het totaal beloopt nu ruim 55 duizend eenheden. Bij de trucks tot 16 ton moeten er verliezen worden genoteerd van ruim zeven procent in november en negen procent sinds januari. Voor de zwaarste trucks geldt hetzelfde beeld. In aantallen over de eerste elf maanden: 10.944 respectievelijk 9.461 registraties. In heel Europa zijn er tot en met november 1,56 miljoen bedrijfswagens geregistreerd, een verlies van 11,4 procent. Alle grote markten doen het slecht; in Spanje en Italië zelfs met 25 en 32 procent.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding