Dat komt echter vooral doordat ruim een jaar geleden juist extra veel auto’s werden afgezet door het wegvallen van een subsidieregeling per 1 januari vorig jaar. Over het hele jaar gezien liggen de Belgische autoverkopen bijna 15 procent lager, dat is nog altijd de scherpste daling in twintig jaar. Autofederatie Febiac gaat er van uit dat de autoverkopen dit jaar zullen stabiliseren.

Volkswagen blijft het best verkochte merk bij de Belgen, gevolgd door de drie Fransen Renault, Peugeot en Citroen. Dat laatste komt ook doordat dealers in de buurt van de Belgisch-Franse grens veel auto’s aan Fransen verkopen. Verder komt Opel in België op de vijfde plaats. Al deze merken zagen hun verkopen vorig jaar wel dalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding