De bestverkochte modellen zijn de Ford Fiesta en Focus, de Opel (Vauxhall) Corsa en de Opel Astra. De groei was de sterkste in elf jaar. Volgens de Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) is dat vooral te danken aan de sterke vraag van particulieren die bijna dertien procent meer auto’s kochten dan een jaar eerder. Directeur Paul Everitt van de autokoepel denkt dat dat voor een groot deel te danken is aan de vele aanbiedingen en andere acties om de vraag in ieder geval op peil te houden. Mede daardoor is een aantal kopers van tweedehands wagens nu op een nieuwe overgestapt.

De SMMT wijst er daarbij op dat de markt nog altijd wel onder het niveau van het topjaar 2007 blijft. De Britse organisatie hoopt dat de autoverkopen ook dit jaar op peil zullen blijven maar is er niet helemaal gerust op. ‘’De financiën van de consument blijven onder druk staan. Fabrikanten en dealers zullen voorzichtig moeten zijn dat het aanbod de vraag niet gaat overtreffen”, aldus Everitt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding