Vorig jaar kochten de Belgen ruim 485 duizend nieuwe personenwagens, een daling van vijftien procent ten opzichte van 2011. "Maar dat was dan ook een recordjaar", aldus Van Kan. "Door het afschaffen van de ecopremie hebben veel kopers in de laatste maanden van 2011 bovendien nog snel een aankoop gedaan." De daling komt vooral voor rekening van particuliere autokopers. De markt voor bestelauto’s bleef stabiel. Thierry van Kan verklaart dit door het feit dat bestelauto’s niet gemist kunnen worden voor de uitoefeningen van bepaalde beroepen. Voor 2013 verwacht Febiac dat er evenveel nieuwe personenwagens verkocht zullen gaan worden in 2012. Ook de markt van de vrachtwagens zou stabiel blijven.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding