Audi zag de operationele winst vorig jaar met 0,6 procent stijgen naar de recordhoogte van 5,38 miljard euro. Ook de omzet ging omhoog, namelijk met elf procent naar 48,8 miljard euro. Audi leverde daarmee de grootste bijdrage aan de winst van moederbedrijf Volkswagen.

Topman Rupert Stadler verwacht verdere groei dit jaar. De doelstelling van het aantal verkochte auto’s zal dan ook eerder worden bereikt dan in 2015, denkt hij. Volgens Audi zal met name de vraag naar compacte suv’s en de A3 verder aantrekken. Mede door de goede resultaten gaat Audi elf miljard euro investeren in de periode tot 2015. Zo zal de fabriek van het merk in het Hongaarse Györ worden uitgebreid en een nieuwe fabriek in het Chinese Foshan worden geopend. Audi hoopt daarmee concurrent BMW voorbij te streven en de grootste producent van premiumauto’s te worden.

Producenten van de duurdere automerken ondervinden weinig hinder van de slechte automarkt in vergelijking tot de fabrikanten van volumemerken. Vooral door de groei van de vraag in China en in Noord-Amerika kunnen zij de de slechte verkoopcijfers vanuit de Europese markt compenseren. De Audi Group bestaat uit de merken Audi, Lamborghini, Ducati en Italdesign Giugiaro. (bron: Audi / RTL-Z)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding