Europese automarkt ruim 10 procent lager

In Europa werden in februari weer 10,5 procent minder auto’s verkocht dan een jaar eerder. De daling is opnieuw sterker dan in de voorafgaande maand toen de terugloop op 8,7 procent uitkwam. Met 795.482 eenheden is het aantal verkochte personenauto’s op de Europese markt nu ook duidelijk onder de 800.000 beland. Ons land is daarbij met een daling van bijna 27 procent de op Cyprus na veruit slechtst presterende markt.

Op Groot-Brittannië na, dat ook nu weer op een verrassende plus van bijna acht procent uitkwam, zitten nu alle grote automarkten fors in de min. In Duitsland werden in februari 10,5 procent minder auto’s afgezet, in Frankrijk ruim 12 procent terwijl Italië zelfs ruim 17 procent in de min scoort en de daling in Spanje is uitgekomen op rond de tien procent. Van de 27 landen in de Europese Unie komen er in het maandelijks overzicht van autokoepel Acea nog maar zeven in de plus uit, waaronder ook kleintjes als Estland en Letland. Een opmerkelijke stijger blijft echter ook België waar in februari weer bijna vier procent meer auto’s werden afgezet.

Wat merken betreft zitten nu ook alle grote groepen duidelijk in de min. Zo moet Opel en haar GM-zustermerken bijna 21 procent inleveren, komt de daling bij Fiat op een kleine 16 procent uit en krijgt Peugeot-Citroën een nieuwe klap met ruim 13 procent. Renault en de VW-groep weten de schade met dalingen van resp. 8,5 en 7,4 procent nog tot onder de tien procent beperkt te houden. Bij Renault blijft Dacia echter wel het paradepaardje met bijna 16 procent hogere verkopen. Een andere opvallende stijger is Jaguar dat bijna een kwart meer auto’s aan de man kon brengen dan in februari 2011.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese automarkt ruim 10 procent lager - Automobielmanagement.nl

Europese automarkt ruim 10 procent lager

In Europa werden in februari weer 10,5 procent minder auto’s verkocht dan een jaar eerder. De daling is opnieuw sterker dan in de voorafgaande maand toen de terugloop op 8,7 procent uitkwam. Met 795.482 eenheden is het aantal verkochte personenauto’s op de Europese markt nu ook duidelijk onder de 800.000 beland. Ons land is daarbij met een daling van bijna 27 procent de op Cyprus na veruit slechtst presterende markt.

Op Groot-Brittannië na, dat ook nu weer op een verrassende plus van bijna acht procent uitkwam, zitten nu alle grote automarkten fors in de min. In Duitsland werden in februari 10,5 procent minder auto’s afgezet, in Frankrijk ruim 12 procent terwijl Italië zelfs ruim 17 procent in de min scoort en de daling in Spanje is uitgekomen op rond de tien procent. Van de 27 landen in de Europese Unie komen er in het maandelijks overzicht van autokoepel Acea nog maar zeven in de plus uit, waaronder ook kleintjes als Estland en Letland. Een opmerkelijke stijger blijft echter ook België waar in februari weer bijna vier procent meer auto’s werden afgezet.

Wat merken betreft zitten nu ook alle grote groepen duidelijk in de min. Zo moet Opel en haar GM-zustermerken bijna 21 procent inleveren, komt de daling bij Fiat op een kleine 16 procent uit en krijgt Peugeot-Citroën een nieuwe klap met ruim 13 procent. Renault en de VW-groep weten de schade met dalingen van resp. 8,5 en 7,4 procent nog tot onder de tien procent beperkt te houden. Bij Renault blijft Dacia echter wel het paradepaardje met bijna 16 procent hogere verkopen. Een andere opvallende stijger is Jaguar dat bijna een kwart meer auto’s aan de man kon brengen dan in februari 2011.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding