Amerikaanse automarkt in de plus

In de VS zijn afgelopen maand bijna 1,5 miljoen auto’s verkocht, dat is 3,4 procent meer dan een jaar eerder. Op jaarbasis komen de verkopen nu uit op 15,3 miljoen, flink hoger dan de 14,1 miljoen van eind maart 2012.

Amerikanen hebben vooral weer interesse in pick-ups en suv’s. Dat komt volgens analisten vooral omdat het bedrijfsleven weer wat meer vertrouwen in de toekomst heeft gekregen. Zo werden er van Ford’s F-serie trucks zestien procent meer verkocht en vertoonden de RAM’s van Chrysler zelfs een sprong met 25 procent. Maar hybride of elektrische auto’s gaan er bij de Amerikanen nog steeds niet in. Zo daalden de verkopen van de Chevy Volt van GM op jaarbasis met 35 procent en moest Toyota melden dat er een kwart minder Priussen uit de showroom reden. Van de buitenlandse merken behoorden Porsche, andere merken uit de VW-stal, Jaguar Land Rover en Honda tot de stijgers. Hyundai-Kia, dat in Europa tot de weinige groeiers behoort, moest echter op de markt in de VS terrein prijsgeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amerikaanse automarkt in de plus - Automobielmanagement.nl

Amerikaanse automarkt in de plus

In de VS zijn afgelopen maand bijna 1,5 miljoen auto’s verkocht, dat is 3,4 procent meer dan een jaar eerder. Op jaarbasis komen de verkopen nu uit op 15,3 miljoen, flink hoger dan de 14,1 miljoen van eind maart 2012.

Amerikanen hebben vooral weer interesse in pick-ups en suv’s. Dat komt volgens analisten vooral omdat het bedrijfsleven weer wat meer vertrouwen in de toekomst heeft gekregen. Zo werden er van Ford’s F-serie trucks zestien procent meer verkocht en vertoonden de RAM’s van Chrysler zelfs een sprong met 25 procent. Maar hybride of elektrische auto’s gaan er bij de Amerikanen nog steeds niet in. Zo daalden de verkopen van de Chevy Volt van GM op jaarbasis met 35 procent en moest Toyota melden dat er een kwart minder Priussen uit de showroom reden. Van de buitenlandse merken behoorden Porsche, andere merken uit de VW-stal, Jaguar Land Rover en Honda tot de stijgers. Hyundai-Kia, dat in Europa tot de weinige groeiers behoort, moest echter op de markt in de VS terrein prijsgeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding