Europese bedrijfsautomarkt weer gekrompen

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in Europa is in maart voor de 15e maand op rij gedaald.

In totaal werden er 166.402 bestelbusjes, vrachtwagens en bussen verkocht, bijna 10 procent minder vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakte de Europese brancheorganisatie ACEA afgelopen vrijdag bekend.

Onder de grotere markten was Groot-Brittannië de enige groeimarkt met een plus van 7,7 procent. In Frankrijk (min 10 procent), Duitsland, (min 18,5 procent), Spanje en Italië (beide min 20 procent) ging de verkoop van bedrijfswagens hard omlaag. Ook in Nederland kromp de markt van commerciële voertuigen vorige maand, met 16 procent tot 5.118 stuks.

Het sterkst was de krimp in Finland, waar de verkopen met 70 procent omlaag doken tot 822 voertuigen.

In alle categorieën bedrijfswagens daalde de verkoop. Bij de trucks (meer dan 3,5 ton) was de afname met 18,8 procent het grootst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese bedrijfsautomarkt weer gekrompen - Automobielmanagement.nl

Europese bedrijfsautomarkt weer gekrompen

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in Europa is in maart voor de 15e maand op rij gedaald.

In totaal werden er 166.402 bestelbusjes, vrachtwagens en bussen verkocht, bijna 10 procent minder vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakte de Europese brancheorganisatie ACEA afgelopen vrijdag bekend.

Onder de grotere markten was Groot-Brittannië de enige groeimarkt met een plus van 7,7 procent. In Frankrijk (min 10 procent), Duitsland, (min 18,5 procent), Spanje en Italië (beide min 20 procent) ging de verkoop van bedrijfswagens hard omlaag. Ook in Nederland kromp de markt van commerciële voertuigen vorige maand, met 16 procent tot 5.118 stuks.

Het sterkst was de krimp in Finland, waar de verkopen met 70 procent omlaag doken tot 822 voertuigen.

In alle categorieën bedrijfswagens daalde de verkoop. Bij de trucks (meer dan 3,5 ton) was de afname met 18,8 procent het grootst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding