Weliswaar telde april dit jaar twee werkdagen meer dan in 2012 maar dat verklaart maar een klein deel van die groei. Over de eerste vier maanden van dit jaar zijn de Belgische autoverkopen nu met 2,8 procent toegenomen. "Onze voorspelling dat de markt dit jaar stabiel zou blijven, blijft dan ook gehandhaafd”, aldus autofederatie Febiac.

Bij bestelwagens kwam de groei afgelopen maand zelfs uit op zestien procent. Dat kan voor een deel te danken zijn aan het kleine Autosalon van dit voorjaar die vooral om dat soort voertuigen draait. Aan autobussen werden er bij de Belgen 6,5 procent meer geregistreerd maar de verkopen van zware vrachtwagens doken opnieuw met meer dan een derde naar beneden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding