Het totaal  aantal verkochte auto’s , 1.038.343, is nog altijd het op drie na laagste niveau in die maand. Ons land doet het daarbij, op Cyprus na, nog altijd het slechtste van alle Europese landen. Voor de eerste keer in lange tijd komt het aantal landen met een plus hoger uit dan dat met een min. Sterke groeiers zijn onder meer Finland, waar de autoverkopen meer dan verdubbelden, Denemarken, België, Bulgarije en Roemenië. Van de grote markten boekten nu niet alleen Groot-Brittannië maar ook Duitsland en zelfs Spanje een plus. In Duitsland kwam de toename uit op 3,8 procent, wat betekent dat er los van het aantal werkdagen sprake is van werkelijke groei. Spanje boekte een toename met bijna elf procent maar dat is dan wel van een inmiddels zeer laag niveau.
Ons land blijft, zoals gezegd, zwaar onderaan bungelen met een verdere daling van 26 procent. In Cyprus zijn de autoverkopen opnieuw gehalveerd terwijl Italië en Letland nog eens een daling met rond de tien procent moeten noteren. In andere landen, waaronder Frankrijk en Portugal, blijft de terugloop nu echter beperkt tot enkele procenten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding