Steeds minder autobezitters onder jongeren

Jongeren bezitten steeds minder vaak een personenauto. Onder ouderen groeit daarentegen het autobezit, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal jongeren nam het afgelopen jaar met 0,4 procent toe, terwijl het aantal geregistreerde personenauto’s in deze groep met 4,5 procent afnam. Bij de 65-plussers gebeurt het tegenovergestelde. Hun aantal nam in een jaar met 4,0 procent toe, maar het aantal auto’s op naam groeide met bijna 7 procent. Onder jongeren van 18 tot 25 jaar neemt het aantal personenauto’s al twee jaar op rij af. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Steeds minder autobezitters onder jongeren - Automobielmanagement.nl

Steeds minder autobezitters onder jongeren

Jongeren bezitten steeds minder vaak een personenauto. Onder ouderen groeit daarentegen het autobezit, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal jongeren nam het afgelopen jaar met 0,4 procent toe, terwijl het aantal geregistreerde personenauto’s in deze groep met 4,5 procent afnam. Bij de 65-plussers gebeurt het tegenovergestelde. Hun aantal nam in een jaar met 4,0 procent toe, maar het aantal auto’s op naam groeide met bijna 7 procent. Onder jongeren van 18 tot 25 jaar neemt het aantal personenauto’s al twee jaar op rij af. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding