In totaal reden toen 292 elektrische en plug-in hybride-auto’s uit de Nederlandse showrooms terwijl de verkoop in april 207 stuks bedroeg. In de lijst vinden we twee nieuwkomers: de elektrische Renault Zoe en de Model S van Tesla Motors.

De verkooptoppers

De bestverkochte elektrische auto van mei is de plug-in hybride Toyota Prius Plug-in Hybrid. Daarvan verlieten 110 stuks de showroom. Op de tweede plaats vinden we de Opel Ampera met 75 verkochte exemplaren. De derde plaats is voor de Renault Zoe die in mei zijn debuut maakte. Daarvan zijn er 48 stuks op kenteken gezet. Chevrolet neemt de vierde plaats in met 36 verkochte exemplaren van de Volt en op de vijfde plaats vinden we Nissan die de afgelopen maand 10 keer een elektrische LEAF verkocht.

Het rechter rijtje

De lijst gaat verder met de Amerikaanse autobouwer Fisker die zeven keer een elektrische Karma met range extender verkocht. Peugeot verkocht twee keer een elektrische iOn en van de inmiddels failliete Noorse fabrikant Think rijden er nu ook twee nieuwe exemplaren van de City in Nederland. Mitsubishi sluit de rij met een verkochte i-MiEV en de cijfers laten zien dat de allereerste elektrische Model S van Tesla Motors de Nederlandse weg is opgereden.

Trends

Hoewel de verkoop in mei iets is aangetrokken in vergelijking met de verkoop in april, daalde met marktaandeel van de elektrische auto tot 1 procent van de totale automarkt. Over heel 2012 was de elektrische auto nog goed voor een marktaandeel van 1,15 procent. Ook blijkt uit de cijfers van brancheorganisatie VWE Trendweb dat de verkoop van EV’s in april en mei van 2013 het laagst in 12 maanden tijd.

Bron: Zerauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding