Meer dan driekwart van de Dusters zijn verkocht buiten Europa waar ze als Renault worden gepresenteerd. ‘’De Duster heeft ons in staat gesteld om binnen te dringen op talloze markten waar we voorheen een zwakke positie innamen,”’ zegt commercieel directeur Jerôme Stoll van Renault in de Franse zakenkrant Les Echos. Van het model worden er tegenwoordig ook meer verkocht in Rusland, India, Brazilië en Argentinië dan in Frankrijk zelf, hoewel de Dacia ook tot één van de meest geziene nieuwe modellen op de Franse wegen behoort.

De redenen voor het succes zijn bekend: een goed ontwerp, zeker na de recente restyling, een weldoordachte uitrusting en bovenal een kien prijskaartje. Ondanks die lage prijs is de Duster binnen de groep volgens cijfers van Deutsche Bank ook het model dat per verkochte auto het meeste geld in het laatje brengt. De bank berekent dat de Dacia/Renault alleen al zeker een half miljard euro per jaar voor de Franse autogroep oplevert. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding