Verwachting Rai-Bovag over verkoop en dealerrendement ‘apekool’

Brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging zien het tweede halfjaar rooskleurig tegemoet. Niet alleen verwacht men een fikse verkoopgroei maar ook het dealerrendement zou aantrekken. Aumacon-directeur Clem Dickmann is het er niet mee eens. Hij spreekt van apekool.

In een persbericht lieten beide belangenbehartigers weten dat het tweede halfjaar 2013 wat hen betreft betere verkoopcijfers voor nieuwe auto’s zal laten zien. Belangrijkste reden: de cijfers van vorig jaar werden sterk vertekend door de tussentijdse aanpassing van de CO2-grensen per 1 juli 2012. Rai-directeur Olaf de Bruijn: "Dat geeft een vertekend beeld van de verkopen in de eerste helft van 2013. Pas 1 januari 2014 worden de grenzen weer aangescherpt en daarom denken wij dat we over de tweede helft van dit jaar betere verkoopcijfers kunnen noteren " Bovag-directeur Koos Burgman ziet daarnaast dat het dealerrendement in het eerste kwartaal "weer is aangetrokken." Werd over heel 2012 nog een rendement  van 0,08 procent genoteerd, in Q1 van 2013 is dat gestegen naar 0,44 procent, aldus Bovag.    

Desgevraagd kan directeur Clem Dickmann van consultantsbureau Aumacon het optimisme van beide organisaties echter niet delen. "Bovag-Rai handhaven hun marktprognose op 410 duizend stuks voor dit jaar, wat betekent dat zij uitgaan van een marktvolume in het tweede halfjaar dat bijna 20 procent boven H2 van 2012 ligt. Er zijn weinig mensen die dat gevoel delen. Daarnaast is het natuurlijk apekool om het rendement over heel 2012 met het cijfer over een eerste kwartaal te vergelijken. In Q1 van 2012 werd zelfs nog ruim 0,9 procent gehaald. Als dat nu in dezelfde periode 0,4 procent is dan betekent dat gewoon dat over heel 2013 de gemiddelde dealer royaal in de rode cijfers gaat."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Eindelijk een mooi positief bericht. Laat het uitvergroot in de pers komen en laten we er ons voordeel mee doen. Henk Visscher.

Geplaatst door: Henk Visscher op

Pijnlijke reorganisaties binnen dealerbedrijven. Effect dealer rendement?

Geplaatst door: Gerrit de Weerd op

Als ondernemer heb ik echt meer aan cijfers en uitlatingen die kloppen dan aan sprookjes.Het mag toch bekend zijn dat het eerste kwartaal vaak het beste kwartaal is . Bedankt Clem

Geplaatst door: peter Westerman op

enig positivisme kan nooit kwaad of het dan ook nog realisme is, zal de tijd ons vertellen. In de media hebben we al genoeg negativiteit, tijden van crisis leiden tot opportuniteiten. Hoe komt het dan anders dan het aantal miljonairs toeneemt in crisistijd. Succes aan alle ondernemens.

Geplaatst door: Luc Baetens op
Verwachting Rai-Bovag over verkoop en dealerrendement ‘apekool’ - Automobielmanagement.nl

Verwachting Rai-Bovag over verkoop en dealerrendement ‘apekool’

Brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging zien het tweede halfjaar rooskleurig tegemoet. Niet alleen verwacht men een fikse verkoopgroei maar ook het dealerrendement zou aantrekken. Aumacon-directeur Clem Dickmann is het er niet mee eens. Hij spreekt van apekool.

In een persbericht lieten beide belangenbehartigers weten dat het tweede halfjaar 2013 wat hen betreft betere verkoopcijfers voor nieuwe auto’s zal laten zien. Belangrijkste reden: de cijfers van vorig jaar werden sterk vertekend door de tussentijdse aanpassing van de CO2-grensen per 1 juli 2012. Rai-directeur Olaf de Bruijn: "Dat geeft een vertekend beeld van de verkopen in de eerste helft van 2013. Pas 1 januari 2014 worden de grenzen weer aangescherpt en daarom denken wij dat we over de tweede helft van dit jaar betere verkoopcijfers kunnen noteren " Bovag-directeur Koos Burgman ziet daarnaast dat het dealerrendement in het eerste kwartaal "weer is aangetrokken." Werd over heel 2012 nog een rendement  van 0,08 procent genoteerd, in Q1 van 2013 is dat gestegen naar 0,44 procent, aldus Bovag.    

Desgevraagd kan directeur Clem Dickmann van consultantsbureau Aumacon het optimisme van beide organisaties echter niet delen. "Bovag-Rai handhaven hun marktprognose op 410 duizend stuks voor dit jaar, wat betekent dat zij uitgaan van een marktvolume in het tweede halfjaar dat bijna 20 procent boven H2 van 2012 ligt. Er zijn weinig mensen die dat gevoel delen. Daarnaast is het natuurlijk apekool om het rendement over heel 2012 met het cijfer over een eerste kwartaal te vergelijken. In Q1 van 2012 werd zelfs nog ruim 0,9 procent gehaald. Als dat nu in dezelfde periode 0,4 procent is dan betekent dat gewoon dat over heel 2013 de gemiddelde dealer royaal in de rode cijfers gaat."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Eindelijk een mooi positief bericht. Laat het uitvergroot in de pers komen en laten we er ons voordeel mee doen. Henk Visscher.

Geplaatst door: Henk Visscher op

Pijnlijke reorganisaties binnen dealerbedrijven. Effect dealer rendement?

Geplaatst door: Gerrit de Weerd op

Als ondernemer heb ik echt meer aan cijfers en uitlatingen die kloppen dan aan sprookjes.Het mag toch bekend zijn dat het eerste kwartaal vaak het beste kwartaal is . Bedankt Clem

Geplaatst door: peter Westerman op

enig positivisme kan nooit kwaad of het dan ook nog realisme is, zal de tijd ons vertellen. In de media hebben we al genoeg negativiteit, tijden van crisis leiden tot opportuniteiten. Hoe komt het dan anders dan het aantal miljonairs toeneemt in crisistijd. Succes aan alle ondernemens.

Geplaatst door: Luc Baetens op