Belgische automarkt daalt nu bijna tien procent

Na maanden redelijk op peil te zijn gebleven, begint de Belgische automarkt nu ook klappen te krijgen.

In juni daalden de autoverkopen vergeleken bij een jaar geleden met 9,4 procent. Over de eerste jaarhelft komt daarmee nog altijd een bescheiden plus van 1,7 procent uit de bus.

Afgelopen maand werden er daarmee in België 43.158 personenauto’s op kenteken gezet. Ondanks de daling spreekt autofederatie Febiac nog altijd van een stabiele situatie: ‘’De automarkt handhaaft zich op het niveau van 2012. Gezien het aanhoudend zwakke economische klimaat, kan dat geen verwondering wekken. Een stabiele markt is bovendien wat Febiac begin dit jaar al had aangekondigd in haar verwachtingen voor 2013.”

De markt voor bestelauto’s handhaaft zich redelijk met een daling van bijna vijf procent in juni en een plusje van net één procent over de eerste jaarhelft. Bij vrachtwagens blijft de malaise echter aanhouden met dalingen van 17 tot 26 procent. Dat komt volgens Febiac grotendeels doordat vrachtbedrijven nog steeds hun wagenpark uitvlaggen naar landen waar de kosten lager zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische automarkt daalt nu bijna tien procent - Automobielmanagement.nl

Belgische automarkt daalt nu bijna tien procent

Na maanden redelijk op peil te zijn gebleven, begint de Belgische automarkt nu ook klappen te krijgen.

In juni daalden de autoverkopen vergeleken bij een jaar geleden met 9,4 procent. Over de eerste jaarhelft komt daarmee nog altijd een bescheiden plus van 1,7 procent uit de bus.

Afgelopen maand werden er daarmee in België 43.158 personenauto’s op kenteken gezet. Ondanks de daling spreekt autofederatie Febiac nog altijd van een stabiele situatie: ‘’De automarkt handhaaft zich op het niveau van 2012. Gezien het aanhoudend zwakke economische klimaat, kan dat geen verwondering wekken. Een stabiele markt is bovendien wat Febiac begin dit jaar al had aangekondigd in haar verwachtingen voor 2013.”

De markt voor bestelauto’s handhaaft zich redelijk met een daling van bijna vijf procent in juni en een plusje van net één procent over de eerste jaarhelft. Bij vrachtwagens blijft de malaise echter aanhouden met dalingen van 17 tot 26 procent. Dat komt volgens Febiac grotendeels doordat vrachtbedrijven nog steeds hun wagenpark uitvlaggen naar landen waar de kosten lager zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding