Flinke daling autoverkoop Duitsland

De verkoop van nieuwe personenauto’s in Duitsland is in de eerste helft van dit jaar in vergelijking met 2012 met 8,1 procent gedaald tot 1.502.630 exemplaren.

In het afgelopen halfjaar werden alleen in de maand april meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. Volkswagen was marktleider in het eerste semester met een afzetaandeel van 21,6 procent. Winnaars in de periode januari t/m juni waren Jaguar (+35,0 procent), Seat (+30,4 procent) en Land Rover (+21,1 procent). De enige Duitse autofabrikant die duidelijk wist te plussen was Porsche met 3,0 procent. Andere merken die met een goed gevoel achterom kijken zijn Dacia (+8,4 procent), Kia (+4,8 procent), Mazda (+2,7 procent) en Subaru (+5,4 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Flinke daling autoverkoop Duitsland - Automobielmanagement.nl

Flinke daling autoverkoop Duitsland

De verkoop van nieuwe personenauto’s in Duitsland is in de eerste helft van dit jaar in vergelijking met 2012 met 8,1 procent gedaald tot 1.502.630 exemplaren.

In het afgelopen halfjaar werden alleen in de maand april meer auto’s verkocht dan een jaar eerder. Volkswagen was marktleider in het eerste semester met een afzetaandeel van 21,6 procent. Winnaars in de periode januari t/m juni waren Jaguar (+35,0 procent), Seat (+30,4 procent) en Land Rover (+21,1 procent). De enige Duitse autofabrikant die duidelijk wist te plussen was Porsche met 3,0 procent. Andere merken die met een goed gevoel achterom kijken zijn Dacia (+8,4 procent), Kia (+4,8 procent), Mazda (+2,7 procent) en Subaru (+5,4 procent).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding