EU-autoverkopen houden schade beperkt

De Europese autoverkopen zijn de afgelopen maand met ‘slechts’ 5,6 procent gedaald. Dat is iets beter dan in mei maar veel slechter dan in april toen – tot veler verrassing – een lichte plus uit de bus kwam. Over het eerste halfjaar komt de terugloop op de automarkt in de EU daarmee uit op 6,6 procent.

Ons land bungelt met in juni een verdere daling met bijna 54 procent onderaan de lijst. Alleen Ierland doet het met min 73 procent nog slechter. Alle andere landen, met uitzondering van het kleine Cyprus, komen met veel kleinere dalingen of zelfs een stijging uit de bus. Zo blijft in België de schade in juni beperkt tot net geen tien procent terwijl over de eerste jaarhelft zelfs een bescheiden plus van 1,7 procent wordt geregistreerd.

Onder de grote landen is Groot-Brittannië nu nog de enige die een groei vertoont, over de eerste zes maanden zelfs met tien procent. Duitsland kwam echter uit op een daling met ruim acht procent terwijl in Frankrijk meer dan elf procent minder auto’s werden verkocht. In beide landen lijkt de krimp nu echter af te zwakken, want Duitsland meldt over juni een daling van nog geen vijf procent terwijl Frankrijk op – 8,4 procent uitkomt. Tot de plussers behoren  Denemarken dat over de afgelopen maand bijna 20 procent groei vertoont, Portugal met een groei van bijna 18 procent en Polen met een toename met acht procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

EU-autoverkopen houden schade beperkt - Automobielmanagement.nl

EU-autoverkopen houden schade beperkt

De Europese autoverkopen zijn de afgelopen maand met ‘slechts’ 5,6 procent gedaald. Dat is iets beter dan in mei maar veel slechter dan in april toen – tot veler verrassing – een lichte plus uit de bus kwam. Over het eerste halfjaar komt de terugloop op de automarkt in de EU daarmee uit op 6,6 procent.

Ons land bungelt met in juni een verdere daling met bijna 54 procent onderaan de lijst. Alleen Ierland doet het met min 73 procent nog slechter. Alle andere landen, met uitzondering van het kleine Cyprus, komen met veel kleinere dalingen of zelfs een stijging uit de bus. Zo blijft in België de schade in juni beperkt tot net geen tien procent terwijl over de eerste jaarhelft zelfs een bescheiden plus van 1,7 procent wordt geregistreerd.

Onder de grote landen is Groot-Brittannië nu nog de enige die een groei vertoont, over de eerste zes maanden zelfs met tien procent. Duitsland kwam echter uit op een daling met ruim acht procent terwijl in Frankrijk meer dan elf procent minder auto’s werden verkocht. In beide landen lijkt de krimp nu echter af te zwakken, want Duitsland meldt over juni een daling van nog geen vijf procent terwijl Frankrijk op – 8,4 procent uitkomt. Tot de plussers behoren  Denemarken dat over de afgelopen maand bijna 20 procent groei vertoont, Portugal met een groei van bijna 18 procent en Polen met een toename met acht procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding