AutoScout24: occasion in juli procent duurder

De website AutoScout24 heeft zijn autoprijsindex over de maand juli gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de gemiddelde prijs van de 150 duizend geadverteerde occasions over de maand juli met 1,01 procent is gestegen tot 11.432 euro.

De schaarste op de markt van occasion is de oorzaak dat de verkoopprijzen in de maand juli sinds lange tijd weer zijn gestegen, zo meldt AutoScout24. Daarmee volgt 2013 de trend van voorgaande jaren toen er in de zomermaanden ook sprake was van stijgende occasionprijzen.  Anderzijds is er ook sprake van een daling van de vraag, zoals dat in de maand juli vaker het geval is. Bij de verschillende segmenten ligt de daling in de vraag tussen de vijftien en de twintig procent. Bij de hogere middelklasse is de daling met 14,6 procent het kleinst geweest. De Volvo V70 is door AutoScout24 uitgeroepen tot ‘auto van de maand’. De reden daarvoor is dat er weliswaar veertien procent minder vraag naar dit model was, maar dat het aanbod ook met twee procent is afgenomen.

 autoscout occasionprijzen juli 2013.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AutoScout24: occasion in juli procent duurder - Automobielmanagement.nl

AutoScout24: occasion in juli procent duurder

De website AutoScout24 heeft zijn autoprijsindex over de maand juli gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de gemiddelde prijs van de 150 duizend geadverteerde occasions over de maand juli met 1,01 procent is gestegen tot 11.432 euro.

De schaarste op de markt van occasion is de oorzaak dat de verkoopprijzen in de maand juli sinds lange tijd weer zijn gestegen, zo meldt AutoScout24. Daarmee volgt 2013 de trend van voorgaande jaren toen er in de zomermaanden ook sprake was van stijgende occasionprijzen.  Anderzijds is er ook sprake van een daling van de vraag, zoals dat in de maand juli vaker het geval is. Bij de verschillende segmenten ligt de daling in de vraag tussen de vijftien en de twintig procent. Bij de hogere middelklasse is de daling met 14,6 procent het kleinst geweest. De Volvo V70 is door AutoScout24 uitgeroepen tot ‘auto van de maand’. De reden daarvoor is dat er weliswaar veertien procent minder vraag naar dit model was, maar dat het aanbod ook met twee procent is afgenomen.

 autoscout occasionprijzen juli 2013.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding