VW kan vraag naar diesel in VS bijna niet aan

De Amerikaanse fabriek van Volkswagen kan bijna niet voldoen aan de toenemende vraag naar dieseluitvoeringen van de Passat.

Zo’n veertig procent van de in juli verkochte Passats waren TDI Clean Diesels. Volkswagen of America (VOA) probeert nu meer dieselmotoren te krijgen voor het model, dat gebouwd wordt in de nieuwe fabriek in Chattanooga, Tennessee. Volgens een woordvoerder van de fabriek hadden nog meer diesels verkocht kunnen worden. Daarom is men inmiddels in onderhandeling met andere VW-fabrieken.

Ondanks dat een dieselauto in de VS 2500 à 4000 dollar meer kost dan een model met benzinemotor, stijgt de populariteit. Bij 52 procent van de tankstations is Low Sulphur Diesel verkrijgbaar. Ruim 75 procent van alle op diesel rijdende personenwagens en SUV’s is er inmiddels een Volkswagen. Een kwart van alle in de VS verkochte VW’s heeft een dieselmotor onder de kap. De stijgende populariteit is voornamelijk te danken aan de grotere actieradius dan een benzinemotor. Testteams reden in een handgeschakelde TDI 1626 mijl (2616 km) met een tank (2,8 l/100 km). De nieuwe 2-liter TDI Clean Diesel die de fabrikant in 2014 zal introduceren zou nog zuiniger zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW kan vraag naar diesel in VS bijna niet aan - Automobielmanagement.nl

VW kan vraag naar diesel in VS bijna niet aan

De Amerikaanse fabriek van Volkswagen kan bijna niet voldoen aan de toenemende vraag naar dieseluitvoeringen van de Passat.

Zo’n veertig procent van de in juli verkochte Passats waren TDI Clean Diesels. Volkswagen of America (VOA) probeert nu meer dieselmotoren te krijgen voor het model, dat gebouwd wordt in de nieuwe fabriek in Chattanooga, Tennessee. Volgens een woordvoerder van de fabriek hadden nog meer diesels verkocht kunnen worden. Daarom is men inmiddels in onderhandeling met andere VW-fabrieken.

Ondanks dat een dieselauto in de VS 2500 à 4000 dollar meer kost dan een model met benzinemotor, stijgt de populariteit. Bij 52 procent van de tankstations is Low Sulphur Diesel verkrijgbaar. Ruim 75 procent van alle op diesel rijdende personenwagens en SUV’s is er inmiddels een Volkswagen. Een kwart van alle in de VS verkochte VW’s heeft een dieselmotor onder de kap. De stijgende populariteit is voornamelijk te danken aan de grotere actieradius dan een benzinemotor. Testteams reden in een handgeschakelde TDI 1626 mijl (2616 km) met een tank (2,8 l/100 km). De nieuwe 2-liter TDI Clean Diesel die de fabrikant in 2014 zal introduceren zou nog zuiniger zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding