Kwart minder nieuwe bestelauto’s in augustus

Vorige maand werden 3.412 nieuwe bestelauto’s afgeleverd, tegenover 4.536 stuks in augustus 2012, een daling van 20,5 procent.

Dit blijkt uit cijfers van RDC, bewerkt door Aumacon. Na acht maanden staat de teller dit jaar op 35.871 nieuwe bestelauto’s, tegenover 42.724 stuks in dezelfde periode van 2012, een daling van 16,0 procent. Meer cijfers.

Marktleider Volkswagen en de nummer twee, Mercedes-Benz, houden de schade nog enigermate beperkt. De daling van Volkswagen bedraagt 15,5 procent, Mercedes-Benz ging dit jaar tot dusverre 9,9 procent achteruit. De directe achtervolgers, Renault, Peugeot en Opel, raakten op grotere achterstand; alle drie de merken daalden harder dan de markt. Citroën is het enige volumemerk dat verkoopwinst (+6,7 procent) wist te behalen in de eerste acht maanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kwart minder nieuwe bestelauto’s in augustus - Automobielmanagement.nl

Kwart minder nieuwe bestelauto’s in augustus

Vorige maand werden 3.412 nieuwe bestelauto’s afgeleverd, tegenover 4.536 stuks in augustus 2012, een daling van 20,5 procent.

Dit blijkt uit cijfers van RDC, bewerkt door Aumacon. Na acht maanden staat de teller dit jaar op 35.871 nieuwe bestelauto’s, tegenover 42.724 stuks in dezelfde periode van 2012, een daling van 16,0 procent. Meer cijfers.

Marktleider Volkswagen en de nummer twee, Mercedes-Benz, houden de schade nog enigermate beperkt. De daling van Volkswagen bedraagt 15,5 procent, Mercedes-Benz ging dit jaar tot dusverre 9,9 procent achteruit. De directe achtervolgers, Renault, Peugeot en Opel, raakten op grotere achterstand; alle drie de merken daalden harder dan de markt. Citroën is het enige volumemerk dat verkoopwinst (+6,7 procent) wist te behalen in de eerste acht maanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding