Europese autoverkopen op laagste niveau ooit

De autoverkopen in de Europese Unie zijn in de eerste 8 maanden van dit jaar gedaald tot het laagste niveau ooit. Dat maakte brancheorganisatie ACEA, die de cijfers sinds 1990 bijhoudt, vandaag bekend.

In mei en juli nam de verkoop enigszins toe, vooral dankzij een groter aantal werkdagen, maar in de overige maanden was sprake van dalingen van minimaal 5 procent.

In totaal werden er in de maanden januari tot en met augustus 7.841.596 auto’s verkocht, 5,2 procent minder dan in dezelfde periode van 2012. Alle grote automarkten kenden een flinke afname, behalve het Verenigd Koninkrijk (plus 10,4 procent). De Spaanse autoverkopen daalden met 3,6 procent, in Duitsland werden 6,6 procent minder nieuwe auto’s geregistreerd, de Italiaanse markt slonk met 9 procent en de Franse met 9,8 procent.

In Nederland daalde de verkoop in de eerste 8 maanden met 31,6 procent tot ruim 270.000 auto’s. Procentueel kende alleen Cyprus (min 40 procent) een sterkere krimp.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese autoverkopen op laagste niveau ooit - Automobielmanagement.nl

Europese autoverkopen op laagste niveau ooit

De autoverkopen in de Europese Unie zijn in de eerste 8 maanden van dit jaar gedaald tot het laagste niveau ooit. Dat maakte brancheorganisatie ACEA, die de cijfers sinds 1990 bijhoudt, vandaag bekend.

In mei en juli nam de verkoop enigszins toe, vooral dankzij een groter aantal werkdagen, maar in de overige maanden was sprake van dalingen van minimaal 5 procent.

In totaal werden er in de maanden januari tot en met augustus 7.841.596 auto’s verkocht, 5,2 procent minder dan in dezelfde periode van 2012. Alle grote automarkten kenden een flinke afname, behalve het Verenigd Koninkrijk (plus 10,4 procent). De Spaanse autoverkopen daalden met 3,6 procent, in Duitsland werden 6,6 procent minder nieuwe auto’s geregistreerd, de Italiaanse markt slonk met 9 procent en de Franse met 9,8 procent.

In Nederland daalde de verkoop in de eerste 8 maanden met 31,6 procent tot ruim 270.000 auto’s. Procentueel kende alleen Cyprus (min 40 procent) een sterkere krimp.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding