Prognose RAI en Bovag: 400.000 nieuwe auto’s in 2014

De verkoop van personenauto’s lijkt zijn dieptepunt te hebben bereikt, zeggen Bovag en RAI Vereniging. Zij voorspellen dat in 2014 vierhonderdduizend personenauto’s zullen worden verkocht.

"De signalen zijn klein maar ze zijn zeker aanwezig. Het lijkt erop dat we in 2014 de eerste tekenen van een voorzichtig herstel van de personenautoverkoop zullen gaan zien. Voor dit jaar denken we af te sluiten met 380 duizend stuks", aldus Olaf de Bruijn, directeur van RAI Vereniging. "Na twee jaren van herstel na de eerste crisis van 2009 lijkt het er sterk op dat na 2013 het consumentenvertrouwen langzaam weer zal gaan toenemen. Onze regering kan dat vertrouwen verder nog verbeteren door aanpassingen in haar beleid", vindt directeur Koos Burgman van Bovag.  "We verwachten dat de auto’s die aangeschaft zijn in de periode na die eerste crisis nu aan vervanging toe zijn. En we voorzien dat die vervangingsvraag niet zal worden uitgesteld. Vandaar de voorzichtige groei in aantallen in onze prognose voor 2014."

Op het gebied van lichte bedrijfswagens (bestelauto’s) kom en Bovag en RAI op 51 duizend stuks.

De prognose komt tot stand na een ‘grondige analyse’ van de markt waarna een externe toetsing plaatsvindt.  De op Prinsjesdag voorgedragen wijzigingen in de fiscaliteit zijn in de conceptprognose meegenomen. Het bureau Aumacon deed al eerder een voorspelling van de verkoopcijfers voor 2014. Die kwam uit op 415 duizend stuks.  

Voor de eerste drie kwartalen van 2013 zijn de definitieve verkoopcijfers van RAI Vereniging, Bovag  en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie vandaag ook verschenen.

 

 

 

Prognose RAI en Bovag: 400.000 nieuwe auto’s in 2014 - Automobielmanagement.nl

Prognose RAI en Bovag: 400.000 nieuwe auto’s in 2014

De verkoop van personenauto’s lijkt zijn dieptepunt te hebben bereikt, zeggen Bovag en RAI Vereniging. Zij voorspellen dat in 2014 vierhonderdduizend personenauto’s zullen worden verkocht.

"De signalen zijn klein maar ze zijn zeker aanwezig. Het lijkt erop dat we in 2014 de eerste tekenen van een voorzichtig herstel van de personenautoverkoop zullen gaan zien. Voor dit jaar denken we af te sluiten met 380 duizend stuks", aldus Olaf de Bruijn, directeur van RAI Vereniging. "Na twee jaren van herstel na de eerste crisis van 2009 lijkt het er sterk op dat na 2013 het consumentenvertrouwen langzaam weer zal gaan toenemen. Onze regering kan dat vertrouwen verder nog verbeteren door aanpassingen in haar beleid", vindt directeur Koos Burgman van Bovag.  "We verwachten dat de auto’s die aangeschaft zijn in de periode na die eerste crisis nu aan vervanging toe zijn. En we voorzien dat die vervangingsvraag niet zal worden uitgesteld. Vandaar de voorzichtige groei in aantallen in onze prognose voor 2014."

Op het gebied van lichte bedrijfswagens (bestelauto’s) kom en Bovag en RAI op 51 duizend stuks.

De prognose komt tot stand na een ‘grondige analyse’ van de markt waarna een externe toetsing plaatsvindt.  De op Prinsjesdag voorgedragen wijzigingen in de fiscaliteit zijn in de conceptprognose meegenomen. Het bureau Aumacon deed al eerder een voorspelling van de verkoopcijfers voor 2014. Die kwam uit op 415 duizend stuks.  

Voor de eerste drie kwartalen van 2013 zijn de definitieve verkoopcijfers van RAI Vereniging, Bovag  en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie vandaag ook verschenen.