Groeispurt Ford en Chrysler zet door

De Amerikaanse autofabrikanten Ford en Chrysler hebben de beste maand september van de afgelopen jaren achter de rug. Concurrent General Motors zag zijn verkopen op de thuismarkt echter dalen. Dat maakten de autobouwers afgelopen dinsdag bekend.

Ford wist vorige maand bijna 6 procent meer auto’s aan de man te brengen dan een jaar eerder; de verkopen van Chrysler namen met 1 procent toe. Met 184.452 verkochte auto’s was het voor Ford de beste maand september sinds 2006. Chrysler verkocht iets meer dan 143.000 nieuwe wagens in de VS. In 2007 verkocht het bedrijf voor het laatst meer auto’s in september.

De verkopen van General Motors op de Amerikaanse markt zakten vorige maand met 11 procent tot 187.195 nieuwe auto’s. De Japanse fabrikanten Toyota en Nissan zagen de omzet in de VS met respectievelijk ruim 4 en 5,5 procent dalen.

Ford en Chrysler overtroffen de verwachtingen van analisten. Algemeen werd rekening gehouden met minder positieve cijfers, na de bijzonder sterke verkopen in augustus. Daar kwam bij dat september dit jaar twee winkeldagen minder telde dan in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Groeispurt Ford en Chrysler zet door - Automobielmanagement.nl

Groeispurt Ford en Chrysler zet door

De Amerikaanse autofabrikanten Ford en Chrysler hebben de beste maand september van de afgelopen jaren achter de rug. Concurrent General Motors zag zijn verkopen op de thuismarkt echter dalen. Dat maakten de autobouwers afgelopen dinsdag bekend.

Ford wist vorige maand bijna 6 procent meer auto’s aan de man te brengen dan een jaar eerder; de verkopen van Chrysler namen met 1 procent toe. Met 184.452 verkochte auto’s was het voor Ford de beste maand september sinds 2006. Chrysler verkocht iets meer dan 143.000 nieuwe wagens in de VS. In 2007 verkocht het bedrijf voor het laatst meer auto’s in september.

De verkopen van General Motors op de Amerikaanse markt zakten vorige maand met 11 procent tot 187.195 nieuwe auto’s. De Japanse fabrikanten Toyota en Nissan zagen de omzet in de VS met respectievelijk ruim 4 en 5,5 procent dalen.

Ford en Chrysler overtroffen de verwachtingen van analisten. Algemeen werd rekening gehouden met minder positieve cijfers, na de bijzonder sterke verkopen in augustus. Daar kwam bij dat september dit jaar twee winkeldagen minder telde dan in 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding