September is altijd een goede maand omdat dan een serie nieuwe kentekens – dit keer met nummer 63 – van start gaat. Dat is volgens de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT een belangrijke extra ‘boost’ geweest voor de autohandel. In totaal gingen er afgelopen maand bij de Britten 403.136 nieuwe auto’s uit de showroom. Omgerekend naar het inwonertal van Nederland zou dat bij ons uitkomen op rond de 100.000 auto’s.

September 2013 was daarmee de beste maand sinds maart 2008. De verkoopcijfers van de paar jaar daarvoor, dus voor de crisis, worden echter nog altijd niet gehaald. De SMMT schrijft de goede gang van zaken steeds toe aan de relatief lage autoprijzen en goedkope financiering met vaak voor drie of vier jaar renteloze leningen. Ook de uitbetaling van grote bedragen wegens enkele financiële schandalen, te vergelijken met die rond woekerpolissen, draagt aan de ‘boom’ bij.   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding