Onderzoek VWE-AM: wagenpark krimpt twee procent

Het totale Nederlandse wagenpark (personenauto’s) zal in 2016 met twee procent zijn afgenomen. Dat blijkt uit een analyse door VWE, in samenwerking met Automobiel Management.

Per jaar verdwijnen 520 duizend auto’s naar het buitenland en er komen er 460 duizend bij door import. Cumulatief zijn er over drie jaar 166 duizend auto’s minder in Nederland.

De uitkomsten bepalen mede hoe de vraag in de aftersalesmarkt zich de komende jaren zal ontwikkelen. VWE-AM rekenden uit wat het cumulatieve effect op het wagenpark is van de occasionverkopen, importen, exporten en demontages van het afgelopen jaar. De uitkomsten worden op 14 november gepresenteerd tijdens het AM-congres Driving Business After Market.

Uit de (voorlopige) resultaten blijkt verder dat de totale occasionverkoop in ons land de eerste helft van 2013 sterk is teruggelopen ten opzichte van H1-2012. In de diverse categorieën (B2B, B2C, C2C en C2B) is sprake van (aanzienlijk) lagere aantallen. De grootste procentuele terugval zit in de sector B2B: ruim 38 duizend auto’s minder (-9,1%) .

Aanmelden voor AM Aftermarket Event

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Onderzoek VWE-AM: wagenpark krimpt twee procent - Automobielmanagement.nl

Onderzoek VWE-AM: wagenpark krimpt twee procent

Het totale Nederlandse wagenpark (personenauto’s) zal in 2016 met twee procent zijn afgenomen. Dat blijkt uit een analyse door VWE, in samenwerking met Automobiel Management.

Per jaar verdwijnen 520 duizend auto’s naar het buitenland en er komen er 460 duizend bij door import. Cumulatief zijn er over drie jaar 166 duizend auto’s minder in Nederland.

De uitkomsten bepalen mede hoe de vraag in de aftersalesmarkt zich de komende jaren zal ontwikkelen. VWE-AM rekenden uit wat het cumulatieve effect op het wagenpark is van de occasionverkopen, importen, exporten en demontages van het afgelopen jaar. De uitkomsten worden op 14 november gepresenteerd tijdens het AM-congres Driving Business After Market.

Uit de (voorlopige) resultaten blijkt verder dat de totale occasionverkoop in ons land de eerste helft van 2013 sterk is teruggelopen ten opzichte van H1-2012. In de diverse categorieën (B2B, B2C, C2C en C2B) is sprake van (aanzienlijk) lagere aantallen. De grootste procentuele terugval zit in de sector B2B: ruim 38 duizend auto’s minder (-9,1%) .

Aanmelden voor AM Aftermarket Event

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding