Toyota weer aan kop in strijd om grootste

Toyota is hard op weg om ook dit jaar weer de grootste autofabrikant ter wereld te worden. De Japanners meldden dat ze in de eerste negen maanden van dit jaar 7,41 miljoen voertuigen hebben verkocht.

General Motors komt over die periode op 7,25 miljoen auto’s terwijl de VW groep met 7,03 miljoen haar ambitie om de toppositie te veroveren voorlopig nog even moet vergeten. In het afgelopen kwartaal verkocht Toyota weer 2,5 miljoen auto’s, dat is bijna drie procent meer dan een jaar geleden. General Motors lijkt wel in te halen want dat concern kwam met 2,4 miljoen op een toename van 5,5 procent uit. Toyota was in 2008 voor het eerste de grootste autobouwer ter wereld waarmee een eind werd gemaakt aan de hegemonie van GM die 77 jaar had geduurd. In 2011 moesten de Japanners door de gevolgen van de tsunami de titel tijdelijk weer inleveren maar sinds vorig jaar gaat Toyota opnieuw trots aan kop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota weer aan kop in strijd om grootste - Automobielmanagement.nl

Toyota weer aan kop in strijd om grootste

Toyota is hard op weg om ook dit jaar weer de grootste autofabrikant ter wereld te worden. De Japanners meldden dat ze in de eerste negen maanden van dit jaar 7,41 miljoen voertuigen hebben verkocht.

General Motors komt over die periode op 7,25 miljoen auto’s terwijl de VW groep met 7,03 miljoen haar ambitie om de toppositie te veroveren voorlopig nog even moet vergeten. In het afgelopen kwartaal verkocht Toyota weer 2,5 miljoen auto’s, dat is bijna drie procent meer dan een jaar geleden. General Motors lijkt wel in te halen want dat concern kwam met 2,4 miljoen op een toename van 5,5 procent uit. Toyota was in 2008 voor het eerste de grootste autobouwer ter wereld waarmee een eind werd gemaakt aan de hegemonie van GM die 77 jaar had geduurd. In 2011 moesten de Japanners door de gevolgen van de tsunami de titel tijdelijk weer inleveren maar sinds vorig jaar gaat Toyota opnieuw trots aan kop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding