AutoScout24 deed een onderzoek onder duizend Nederlanders en daaruit bleek ook dat de eerste auto door bijna een kwart van de Nederlanders pas na de 25ste verjaardag wordt aangeschaft, terwijl ruim driekwart al wel eerder een rijbewijs op zak heeft. Wat opvalt, is dat veel  55-plussers het roze papiertje direct op hun 18e al in bezit hadden, in tegenstelling tot de huidige jongvolwassenen. Maar er is ook altijd nog een groot aantal Nederlanders dat gewoon geen rijbewijs heeft, namelijk dertien procent.

Het rijlesproject 2toDrive bestaat morgen twee jaar. Jongeren mogen vanaf zestien jaar beginnen met rijlessen en na het afleggen van een praktijkexamen tot hun achttiende jaar onder begeleiding autorijden. Inmiddels hebben 42 duizend jongeren hiermee hun rijbewijs gehaald. "Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de jongvolwassenen die op hun achttiende al in het bezit zijn van een rijbewijs, binnen twee jaar toetreden tot de automarkt. Hoewel ediepgaander onderzoek nodig is om stellige conclusies te kunnen trekken, is dit een duidelijk signaal dat jongvolwassenen de autobranche in beweging kunnen krijgen", vindt directeur Jurgen Vugts van Autoscout24 Nederland. 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding