Franse autoverkopen weer omhoog

In Frankrijk zijn de net afgelopen maand 2,6 procent meer auto’s verkocht dan in oktober vorig jaar. In september gingen de Franse autoverkopen al met 3,4 procent omhoog terwijl eerder ook juli al een plus liet zien. Over de eerste tien maanden van dit jaar komt de daling nu uit op 7,4 procent.

Voor het Comité des constructeurs français d’automobiles CCFA is die gunstige gang van zaken in de laatste twee maanden reden om de verwachtingen voor heel 2013 wat naar boven bij te stellen. De organisatie voor de Franse auto-industrie ging eerst uit van een daling met acht procent maar denkt nu dat dat beperkt kan blijven tot een procent of zes.

De ‘eigen’ Franse autobouwers konden flink profiteren. PSA Peugeot-Citroën kon in oktober ruim vier procent meer auto’s aan de man brengen terwijl Renault – opnieuw vooral dankzij Dacia – de opgaande lijn vast kon houden met een toename van een kleine zes procent. De buitenlandse merken op de Franse markt zagen hun verkopen volgens de cijfers van het CCFA met net 0,1 procent teruglopen, wat vooral komt door slechtere resultaten voor de VW-groep, Ford en Nissan. Aan de andere kant konden General Motors en ook BMW weer meer auto’s aan de Fransen afzetten.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Franse autoverkopen weer omhoog - Automobielmanagement.nl

Franse autoverkopen weer omhoog

In Frankrijk zijn de net afgelopen maand 2,6 procent meer auto’s verkocht dan in oktober vorig jaar. In september gingen de Franse autoverkopen al met 3,4 procent omhoog terwijl eerder ook juli al een plus liet zien. Over de eerste tien maanden van dit jaar komt de daling nu uit op 7,4 procent.

Voor het Comité des constructeurs français d’automobiles CCFA is die gunstige gang van zaken in de laatste twee maanden reden om de verwachtingen voor heel 2013 wat naar boven bij te stellen. De organisatie voor de Franse auto-industrie ging eerst uit van een daling met acht procent maar denkt nu dat dat beperkt kan blijven tot een procent of zes.

De ‘eigen’ Franse autobouwers konden flink profiteren. PSA Peugeot-Citroën kon in oktober ruim vier procent meer auto’s aan de man brengen terwijl Renault – opnieuw vooral dankzij Dacia – de opgaande lijn vast kon houden met een toename van een kleine zes procent. De buitenlandse merken op de Franse markt zagen hun verkopen volgens de cijfers van het CCFA met net 0,1 procent teruglopen, wat vooral komt door slechtere resultaten voor de VW-groep, Ford en Nissan. Aan de andere kant konden General Motors en ook BMW weer meer auto’s aan de Fransen afzetten.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding