Deze conclusie van de Focwa, wordt volgens de branche-organisatie bevestigd door een afname van het totaal aantal calculaties in november 2013 van ruim negen procent ten opzichte van november 2012. Het totaal aantal calculaties laat tot en met november 2013 een afname zien van 5,1 procent  ten opzichte  van de periode tot en met november 2012.
In de gestuurde schadestroom is in november een afname van het aantal schadecalculaties van ruim negentien procent ten opzichte van november 2012. Tot en met november 2013 zijn er ruim 107.000 of te wel achttien minder calculaties gemaakt ten opzichte van 2012. Waar vanaf januari 2013 tot en met juli sprake was van een afname van het aantal calculaties is er vanaf augustus 2013 tot en met november iedere maand een lichte stijging, van in totaal 11.104 calculaties, waar te nemen.
De verhouding tussen de gestuurde en niet gestuurde calculaties is 50,2 procent tegen 49,8 procent . Waar verleden maand de verhouding vijftig procent bedroeg, is nu een zeer lichte toename te zien van het aantal gestuurde calculaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding